Wethouder Jaap Sinke in november, bij de herinrichting van het centrum van Krabbendijke, waarvoor Jodi, Luuk en Dieter een goot hebben ontworpen.
Wethouder Jaap Sinke in november, bij de herinrichting van het centrum van Krabbendijke, waarvoor Jodi, Luuk en Dieter een goot hebben ontworpen. Foto: Jessica Rovers

Jaap Sinke (63) stopt als wethouder

Door: Britta Janssen Actueel

KRUININGEN - Jaap Sinke legt zijn functie van wethouder in de gemeente Reimerswaal per 1 april neer. De 63-jarige SGP’er vindt het na veertien jaar wethouderschap tijd om een stapje terug te doen, brengt hij dinsdag naar buiten.

Zijn terugtreden noemt Sinke geen impulsieve beslissing, wel een moeilijke. De geboren Flevolander heeft er verschillende redenen voor. “Allereerst de sterk toegenomen werkdruk in de laatste anderhalf jaar. Met name vorig jaar was het drukker dan ooit. Te vaak moesten er zaken ‘onder stoom en kokend water’ geregeld worden.” 

Daarbij worden dossiers steeds complexer, vindt Sinke. “Dat is niet erg, maar ook als er vergaderd wordt tot na middernacht moet ik er de volgende morgen gewoon weer staan. Uitgerust en wel. Dit wringt soms.”

Accu

Ook vanwege zijn leeftijd vindt Sinke de tijd rijp om gas terug te nemen. “De rek leek er in de afgelopen maanden af en toe een beetje uit. Gelukkig heb ik de accu tijdig en voldoende kunnen opladen, maar dit moet niet te vaak voorkomen.” Sinke concludeert dat het, na veertien jaar wethouderschap en daarvoor twaalf jaar gemeenteraadslid te zijn geweest in Reimerswaal, mooi is geweest. “Ik ben gezegend geweest met een goede gezondheid en heb dag aan dag moed en krachten ontvangen om het vele werk te kunnen doen. Het is nu echter tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie.”

Koers

Als Sinke dat per 1 april doet, is de huidige zittingsperiode halverwege. “Dan zijn er voor mijn opvolger nog genoeg uitdagingen over om mee aan de slag te gaan. Ik prijs me gelukkig dat er aan mijn vertrek geen verstoorde verhoudingen ten grondslag liggen of dat het schip van Reimerswaal zinkend zou zijn. Dit schip ligt juist goed op koers.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief