Afbeelding
Foto: Politie

Burgemeester laat weer drugswoning in Rilland sluiten

Door: Peter Houtepen Algemeen

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal laat opnieuw een woning in Rilland sluiten vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs.

Dit keer gaat het om een woning aan de Steenvlietstraat, die voor de duur van drie maanden dicht gaat. Begin deze week besloot de burgemeester om dezelfde reden ook al een woning aan de Swaanhilstraat voor drie maanden te sluiten. 

Brandgevaar

Uit politieonderzoek is gebleken dat zich in de woning aan de Steenvlietstraat een in werking zijnde hennepkwekerij met 210 hennepplanten bevond. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit. Dergelijke illegale stroomwerken leveren brandgevaar en dus een gevaarlijke situatie op voor omwonenden en omgeving. 

Bevoegdheid

De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief