De wegen krijgen nieuw asfalt.
De wegen krijgen nieuw asfalt.

Smokkelhoek voor ruim een miljoen opgeknapt

KAPELLE - De gemeente Kapelle krijgt bijna 600.000 euro subsidie om haar bedrijventerrein Smokkelhoek op te knappen. In de tweede helft van dit jaar vernieuwt ze, met name in en om de Kloosterweg en Handelsweg, het asfalt, de riolering en verlichting.


Met de investering die de gemeente Kapelle zelf doet, gaat er in totaal 1.200.000 euro naar de vernieuwing van de Smokkelhoek. “We zijn blij met de provinciale subsidie van 573.000 euro uit het Fonds Impuls Bedrijventerreinen, want daarmee kunnen we meer doen dan we al van plan waren”, vertelt de Kapelse wethouder Jon Herselman.

Overnemen

“Met de subsidie kunnen we in het gebied rond de Caisson wegen overnemen die nog in handen van een projectontwikkelaar waren. Die wegen gaan we nu inrichten en onderhouden naar het niveau van de gemeente, dat hoger ligt. We kregen de afgelopen jaren best vaak vragen van ondernemers van de Smokkelhoek over bijvoorbeeld de verlichting en waarom er niet gepekeld werd bij sneeuw en ijzel. Dan moesten we hen altijd uitleggen dat de wegen niet van ons waren. Dat was me een doorn in het oog. Nu kunnen we het gebied aanpakken, zodat het er weer een jaar of twintig tegenaan kan.”

Maanden

Omdat het nieuws van de toegekende subsidie nog vers is, kan de wethouder nog niet zeggen wanneer de werkzaamheden precies worden uitgevoerd en hoe lang ze duren. “Maar het is een groot gebied dus ik schat zo’n drie maanden.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

medewerker gronduitgifte en economische zaken

Kruiningen

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Quality Control medewerker

Kapelle-Biezelinge

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Vlissingen