Hans Duine is zanger en gitarist.
Hans Duine is zanger en gitarist. Foto: Privébezit

Hans Duine houdt try-out in De Vroone

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - De Kapelse zanger en gitarist Hans Duine houdt zondag (1 maart) een try-out in dorpshuis De Vroone in Kapelle.

De liedjes komen haast vanzelf bij Duine. Als hij zijn gitaar oppakt ontstaat er bijna altijd wat nieuws. De entree tot 'Duinhardt', dat om 15.00 uur begint, is gratis.

Akoestisch

Duine groeide op in Bergen op Zoom, woonde en werkte een tijd in Duitsland en woont nu alweer ruim tien jaar in Kapelle. Hij is altijd al creatief geweest. Hij was dramadocent, regisseerde Zeeuwse toneelgezelschappen en speelde eigen liedjes met zijn band The Lighthouse Company. Nu gaat hij solo als singer-songwriter, met alleen zijn akoestische gitaar en voor het eerst zingend in het Nederlands.

Huiskamerconcerten

“Je kunt overal liedjes over schrijven”, merkt hij. “Zo maakte ik een nummer over koolhydraatarm eten.” Humor is onderdeel van zijn repertoire. Andere nummers gaan bijvoorbeeld over de liefde, vriendschappen, lichtgevende zeebeestjes of een mug in de slaapkamer. Inmiddels heeft hij tientallen eigen nummers waaruit Duine kan putten. Qua stijl varieert hij tussen folk, blues, pop, jazz en rock. Met de try-out wil hij zich gaan richten op huiskamerconcerten bij mensen thuis.

BIJDRAGE PETER URBANUS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief