Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

‘Mooie plannen ingediend voor sporthal’

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - De gemeente Kapelle praat met twee partijen verder over de realisatie van het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle. 

In het aanbestedingstraject hebben drie bedrijven hun kijk op de nieuwbouw gepresenteerd, vertelt de Kapelse wethouder Jon Herselman. “Alle drie hebben ze uitgebreide, kwalitatief goede plannen ingediend, maar helaas voldeed er een niet volledig aan ons programma van eisen.” Dit programma bevat richtlijnen voor onder meer het ontwerp en budget voor de nieuwe sporthal. “Die partij valt daardoor volgens de Europese aanbestedingsregels af. Dus gaan we met de twee andere partijen verder. We hebben hen nog wat vragen ter verduidelijking gesteld.” 

Vertraging

Door die extra vragen duurt het langer voor de gemeente Kapelle om een van de twee partijen te kiezen. De voorlopige gunning was gepland voor 19 februari. “Ik verwacht een vertraging van maximaal twee maanden”, zegt Herselman. Voor zo’n groot project, waarmee een investering voor de gemeente van zo’n dertien miljoen euro gemoeid is, vindt de wethouder dat niet bezwaarlijk. “Het nieuwe sportcentrum gaat straks veertig, vijftig jaar mee. Dan moet je niet miepen over een maandje meer of minder voor de realisatie. Daarbij staat de oplevering van de nieuwe sporthal gepland voor april 2022 en aan die datum kunnen we nog steeds vasthouden.”

Vertrouwen

De wethouder mag inhoudelijk niets bekend maken over de ingediende plannen, maar kan wel zeggen dat het mooie ideeën zijn. “De partijen hebben hun best gedaan. Het gaat om landelijk opererende bedrijven, dus dat geeft ook vertrouwen voor de realisatie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief