Afbeelding

Man opgepakt die mensen in Zeeland oplichtte via Marktplaats

Door: Peter Houtepen Politie

YERSEKE - De politie heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt via Marktplaats een groot aantal mensen te hebben opgelicht. Eind 2019 werd in Zeeland door diverse mensen aangifte gedaan van dit feit.

De verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, deed zich vaak voor als een bedrijf dat producten via Marktplaats verkocht. De bestelde, en betaalde, producten werden echter nooit geleverd. Uit politie-onderzoek bleek dat het geld overgemaakt werd naar bankrekeningen van zogenaamde katvangers. Een aantal van hen werd al eerder aangehouden. Dat gebeurde ook in Enschede.

Samenwerking

Na verder onderzoek door het Cyberteam Zeeland werd duidelijk dat de verdachte mogelijk voor veel meer oplichtingen verantwoordelijk was. Al snel was er zicht op meer dan 160 aangiften door het hele land. Vaak duurt het lang voordat de politie opgevraagde informatie van derde partijen ontvangt in dit soort zaken, vooral bij de grote banken. Marktplaats was echter zeer vlot met het aanleveren van informatie. Door een goede samenwerking met fraude-experts van Marktplaats kwam de verdachte uit Enschede in beeld. Hij is ingesloten er wordt verder onderzoek gedaan naar de zaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief