Afbeelding
Foto: Gail Jeremiasse

Ook openbaar vervoer op de schop door coronavirus

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

GOES - Connexxion past ook in Zeeland haar dienstregeling aan in verband met het coronavirus.

Een groot aantal lijnen rijdt minder dan normaal en een nog groter aantal lijnen rijdt helemaal niet meer van maandag tot en met vrijdag. Sommige bussen zie je dan weer wel op zaterdag. De nieuwe, tijdelijke dienstregeling gaan donderdag (19 maart) in. De regeling, die is te vergelijken met een dienst op zondag, is te zien op deze website.

Kaartjes

Connexxion waarschuwt dat er geen kaartjes bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Mensen moeten vooraf hun vervoersbewijs aanschaffen.

De servicebus in Middelburg rijdt voorlopig ook niet meer en alle buurtbussen, die worden bemand door vrijwilligers, staan al sinds maandag aan de kant. Bussen die normaal de grens met België overgaan stoppen nu bij de grens.

Treinen

Ook de NS en Prorail nemen maatregelen. Vanaf elk station in Nederland rijden er vanaf zaterdag slechts twee treinen per uur. Ook rijden er geen nachttreinen meer.

Volgens de NS-leiding houdt het bedrijf met de basisdienstregeling rekening met het stijgende aantal ziekmeldingen in vitale functies. “Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze mensen door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn”, zegt het spoorbedrijf. 


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief