Voedselbank de Bevelanden vreest tekort aan voedsel en vraagt om donaties

Voedselbank de Bevelanden vreest tekort aan voedsel en vraagt om donaties

GOES - Voedselbank de Bevelanden kan deze week nog mooie pakketten maken voor haar klanten, maar volgende week komt ze in de problemen.


De organisatie vraagt mensen, ondernemers en instellingen daarom een donatie op haar rekening. “Door het hamstergedrag van mensen krijgen we veel minder boodschappen”, zegt voorzitter Dorith van Ewijk. “Bovendien kunnen we geen acties houden bij kerken en winkels. Dit is dus echt een noodkreet. Onze voorraden raken op. Het zou echt verschrikkelijk zijn als we moeten stoppen met uitdelen.”

Rekeningnummer

Van Ewijk vraagt mensen geld te storten op rekeningnummer NL48 RABO 0101 3122 96. Met het geld koopt de bank voedsel op commerciële wijze in. “Wij kunnen het dan in de hand houden en weten dan dat het voedsel op verantwoorde wijze naar ons toe komt.”

Uitgiftepunt

Van Ewijk benadrukt dat ze blij is met elke euro die wordt gestort. “Het is nadrukkelijk niet alleen bedoeld om grote bedragen naar over te maken. We kunnen alles gebruiken.” Vanwege de coronacrisis is de uitgifte van de pakketten aangepast. Het uitgiftepunt aan de Middelburgsestraat is voorlopig alleen via de achteringang bereikbaar.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>