De nieuwe sporthal krijgt een zesbaans wedstrijdbad met beweegbare bodem en scheidingswand.
De nieuwe sporthal krijgt een zesbaans wedstrijdbad met beweegbare bodem en scheidingswand.

Bouwer voor nieuwe sporthal Kapelle in beeld

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - Het Kapelse college van burgemeester en wethouders schuift Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonksveer naar voren voor de bouw van het nieuwe sportcentrum in Kapelle. De gemeenteraad besluit op 16 juni over dit voorstel en moet ook akkoord gaan met een extra investering van 2,3 miljoen euro. "Daarmee besparen we op langere termijn op de jaarlasten", zegt de Kapelse wethouder Jon Herselman.

Het college gaat voor een energiezuinig gebouw, zodat de gemeente later minder jaarlasten heeft aan het sportcentrum. Met het extra krediet erbij, komen de totale kosten voor het project op 15,3 miljoen euro.

Onderhoud

In de voorlopige gunning aan Vaessen is afgesproken dat het bouwbedrijf ook het onderhoud van het pand voor de komende twintig jaar voor haar rekening neemt.

Verbonden

Kapelle wil een sporthal, gymzaal en zesbaans wedstrijdbad met beweegbare bodem en scheidingswand realiseren. "Vaessen heeft in de aanbestedingsprocedure het beste ontwerp voor de nieuwbouw gepresenteerd", zegt Herselman. "Zij presenteert een complex met drie hoofdvormen voor zwembad, sporthal en gymzaal. Die worden met de lagere ruimten aan elkaar verbonden." 

Oktober

Als de gemeenteraad in juni instemt met het voorstel en extra krediet, wordt de gunning definitief. De komende maanden vult de gemeente het ontwerp voor het sportcentrum, in samenspraak met de gebruikers, verder in. "In oktober beginnen de bouwwerkzaamheden." Het huidige sportcentrum blijft in gebruik tot het nieuwe sportcentrum in de zomer van 2022 klaar is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief