Maarten Both is nu officieel wethouder in Reimerswaal.
Maarten Both is nu officieel wethouder in Reimerswaal. Anne-Ruth Fotografie

Maarten Both beëdigd als wethouder in Reimerswaal

Door: Britta Janssen Actueel

KRUININGEN - Maarten Both is dinsdagavond beëdigd als wethouder van de gemeente Reimerswaal. De SGP'er volgt Jaap Sinke op.

De 63-jarige Jaap Sinke vond het na veertien jaar wethouderschap een goed moment om te stoppen.

Samen

Maarten Both (45) is sinds mei 2018 lid van de gemeenteraad van Reimerswaal en was fractievoorzitter van de SGP. Van 2002 tot 2010 was Both raadslid in de voormalige gemeente Nederlek in Zuid-Holland. Totdat hij wethouder werd werkte hij als docent bij het Calvijn College in Krabbendijke en als examenontwikkelaar bij Cito. Hij is getrouwd, vader van vijf kinderen en woont sinds 2010 in Kruiningen. 

Een goede wethouder voert het coalitieakkoord uit zonder blind te zijn voor de ontwikkelingen en rekening houdend met de verhoudingen in de gemeenteraad, zei Both bij zijn voordracht. “Je moet plannen niet alleen kunnen uitleggen in de coalitie en aan je eigen achterban, maar ook aan de andere partijen. Hier is de SGP de grootste, maar ik heb het ook meegemaakt om lid van de kleinste partij te zijn en dat je mening er niet toe deed. Maar je moet het samen doen en alle argumenten meewegen.” 

Bliek

Met het vertrek uit de raad van Both is Tonnie Bliek (45) dinsdagavond beëdigd als raadslid. Hij werkt al bijna 25 jaar als controller bij TMC Wonen en maakt daar ook deel uit van het management. Bliek is getrouwd, vader van zeven kinderen en woont al zijn hele leven in Krabbendijke.  
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief