Afbeelding
Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Man (27) stapt dronken in auto na ruzie en verzet zich tegen aanhouding

Door: Bregje Kop Politie

KRUININGEN - Een dronken automobilist is vrijdagnacht op de Oude Rijksweg gecontroleerd. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding.

Omstreeks 00.30 uur ontving de politie een melding van een vechtpartij in huiselijke kring aan de Europastraat in Hansweert. Twee vrienden zouden ruzie hebben gekregen, wat uitmondde in een flinke vechtpartij. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de vechtpartij al beëindigd. De politie nam poolshoogte, maar de dronken mannen verwachtte niks meer van de agenten, waarop zij vertrokken.

Auto

Rond 02.00 uur zagen dezelfde agenten een auto rijden, die ze eerder in de straat hadden gezien bij de vechtpartij tussen de twee mannen. De auto slingerde van links naar rechts en dreigde bijna tegen een vangrail aan te rijden. Een tweede politie-eenheid werd opgeroepen, waarna de auto op de Oude Rijksweg bij Kruiningen aan de kant werd gezet. De bestuurder bleek één van de mannen, die ze eerder hadden ontmoet.

Alcoholcontrole

De man wilde niet meewerken aan de controle. Toen de agenten hem wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. Hierbij probeerde hij een agent te bijten. Uiteindelijk konden ze hem boeien. De 27-jarige man uit Bergen op Zoom werd voor verder onderzoek naar het bureau gebracht. Het resultaat van een ademanalyse was 850 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man zit nog vast en wordt zaterdag verhoord.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel en wordt niet getolereerd. De agent deed aangifte tegen de man.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief