Drie van de vier Kapelse gedecoreerden zijn vrijwilliger bij het Fruitteeltmuseum.
Drie van de vier Kapelse gedecoreerden zijn vrijwilliger bij het Fruitteeltmuseum. Foto: Coby Weijers

Gemeente Kapelle is vier gedecoreerden rijker

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - Mevrouw Lavrijssen-Schepers en de heren De Schipper, Van Liere en Gijssel ontvingen vrijdagmorgen een ‘koninklijk’ telefoontje. Zij hoorden van waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle dat zij een lintje krijgen.

Door de coronamaatregelen hebben de vier inwoners van de gemeente Kapelle hun koninklijke onderscheiding nog niet opgespeld gekregen. Dat gebeurt later, zodra er een feestelijke bijeenkomst kan plaatsvinden.

Lavrijssen-Schepers

Mevrouw Lavrijssen-Schepers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was van 1996 tot 2008 bestuurslid van de stichting (Open) Jeugdwerk. Sinds 1999 is ze lid van de werkgroep Kapelle van Veilig Verkeer Nederland. Ze organiseert het praktisch verkeersexamen voor de scholen in de gemeente en is vrijwilligerscoördinator. Daarnaast was ze penningmeester van zwemvereniging de Bevelanders van 2000 tot 2008 en van 2001 tot 2008 docent jeugd-EHBO voor het Rode Kruis, afdeling Kapelle. Sinds 2002 is ze vrijwilliger bij Zeeuwse Ren- en Tourclub ZRTC Theo Middelkamp. Hier is zij onder andere vaste kracht in de evenementencommissie en actief betrokken bij de organisatie van allerlei clubactiviteiten. In 2012 en 2013 was mevrouw Lavrijssen-Schepers bestuurslid van Stichting Vrienden van het Erasmuspark en van 2013 tot 2015 vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Kapelle. Sinds 2013 is ze vrijwilliger bij het Arbeidstrainingcentrum Scheldestromen, onderdeel van Sjaloomzorg. Verder is ze sinds 2017 vrijwilliger bij tal van werkzaamheden in het Fruitteeltmuseum in Kapelle en sinds 2018 bestuurslid van de Stichting Kapelle Cultureel.

Gijssel

Meneer Gijssel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij onder meer sinds 1970 vrijwilliger is bij de Protestantse Gemeente Wemeldinge. Hij zet zich hier op allerlei manieren in, van het kerkblad redigeren tot leiding geven aan de zondagschooldiensten en fungeren als hulpkoster. Sinds 1997 is hij penningmeester van Buurtvereniging Het Centrum in Wemeldinge. Hij zet zich vanaf 1998 in als tuinman voor ouderen in Wemeldinge, die niet meer zelfstandig kunnen tuinieren. Verder bezorgde meneer Gijssel van 1999 tot 2013 maaltijden bij ouderen als vrijwilliger bij Tafeltje Dekje. Daarnaast heeft hij zich van 2002 tot 2012 ingezet als vrijwilliger bij de zomervakantieweek voor blinden en slechtzienden, met het organiseren van tandemtochten. Sinds 2008 ondersteunt hij de docent van de gymnastiekvereniging. 

Van Liere

Meneer Van Liere is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor onder meer zijn vrijwilligerswerk - sinds 2004 - bij het Fruitteeltmuseum. Hier organiseert hij cursussen en activiteiten zoals de jaarlijkse fruitteeltfietstocht en de plukdagen. Ook zet hij zich in als gids, geeft demonstraties op entdagen, pakt het fruit in voor de veiling en is hij lid van de tuinploeg. Verder is hij betrokken bij de uitbreiding van de museumtuin.

De Schipper

Meneer De Schipper is ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is sinds 2002 vrijwilliger bij het Fruitteeltmuseum. Hier is hij voortrekker van de werkgroep die de museumtuin verbetert en lid van de projectgroep ‘aanvraag Europese Subsidie’. Daarnaast zet hij zich in als cursusleider, informeert museumbezoekers en ondersteunt bij activiteiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief