Lenny en Lennert Steketee verhuren scooters en fietsen.
Lenny en Lennert Steketee verhuren scooters en fietsen. Foto: Coby Weijers

Huur een scooter of fiets bij Scooter Huren Zeeland

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

YERSEKE - Wil je ontspannen genieten van al het moois dat Zuid-Beveland te bieden heeft? Huur dan een scooter of (elektrische) fiets bij Scooter Huren Zeeland in Yerseke. Eigenaren Lenny en Lennert Steketee kennen de omgeving op hun duimpje en geven je gratis tips over de mooiste plekjes mee!

Lenny en Lennert Steketee zijn geboren en getogen in Yerseke en verhuren via hun bedrijf Blue Green Holiday sinds enkele jaren vakantiewoningen in Zeeland. “We kregen regelmatig de vraag of gasten een fiets of scooter bij hun verblijf konden huren”, vertelt Lennert hoe het idee voor de nieuwe bedrijfstak van Blue Green Holiday ontstond. “Hier in de buurt zijn nergens scooters te huur, dus een en een is twee.”

Afwisseling

Niet alleen voor toeristen, maar juist ook voor Zeeuwen zelf is het leuk om door Zuid-Beveland te toeren, benadrukt hij. Grote kans dat zij ook mooie, nieuwe plekjes ontdekken. Daarbij is een scooterrit of fietstocht in deze coronatijd een ideaal uitje om even weg te zijn en de zinnen te verzetten.
Zeeland is een vijfsterrenfietsprovincie en dat keurmerk staat onder meer voor goede wegen vele bewegwijzerde toeristische routes en afwisseling in het landschap. Het ene moment droom je op je fiets of scooter weg langs het water van Nationaal Park Oosterschelde en tien minuten later toer je door het charmante Wemeldinge of juist door rustige bossen, boomgaarden of natuurgebieden met zeldzame dieren.

Geen helm

De scooters van Scooter Huren Zeeland gaan maximaal 25 kilometer per uur en daardoor is het dragen van een helm niet verplicht. Laat dus lekker de wind door je haren waaien als je toert door Zuid-Beveland! Iedereen van achttien jaar en ouder met een bromfietsrijbewijs of ander soort rijbewijs kan een scooter huren. Ook leuk als groepsactiviteit en bedrijfsuitje, als het straks weer mag.

Routes

Wie met de auto komt, kan die makkelijk en gratis parkeren bij de winkel van Scooter Huren Zeeland, aan het Kerkplein in hartje Yerseke. Hier geven Lenny en Lennert de huurders van hun fietsen en scooters folders en tips ter inspiratie mee. Ze hebben verschillende routes gemaakt, afhankelijk van de duur van de verhuur. Dat kan voor een halve, maar ook een hele dag. “En als mensen voor een week een huisje via ons huren, kunnen ze er ook voor die tijd een scooter of fiets bij lenen.” Mocht er zich onderweg een technisch probleem voordoen, dan kun je altijd bellen voor de reparatiebus.

Arrangementen

Scooter Huren Zeeland verhuurt haar fietsen en scooters zes dagen per week. Alleen op zondag is de winkel dicht. Het familiebedrijf heeft zes gloednieuwe scooters ter beschikking, geleverd door Motorini in Kruiningen. In samenwerking met Zeeland Fietsen verhuurt ze zes gewone fietsen en twee elektrische tweewielers. Naar wens zijn er ook toebehoren, zoals kinderkarretjes en -zitjes beschikbaar.  “We zijn bezig met het samenstellen van arrangementen.” Zodra de coronamaatregelen het toelaten, kunnen scooter- en fietshuurders met korting leuke stops maken bij allerlei attracties.”

Scooter Huren Zeeland - Kerkplein 14 - 4401 ED Yerseke - tel. 0113-750711 - www.scooterhurenzeeland.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief