Marijn Corstanje en Rianne van Oosten zetten de opgeknapte zwembadtijger terug in het peuterbad. FOTO COBY WEIJERS
Marijn Corstanje en Rianne van Oosten zetten de opgeknapte zwembadtijger terug in het peuterbad. FOTO COBY WEIJERS (Foto: Coby Weijers)

'Mensen komen erachter hoe belangrijk sporten is'

GOES - Als Bart van den Heuvel de afgelopen weken één ding heeft gemerkt is dat hij aan het hoofd staat van een bijzonder bedrijf. “Het is een groot complex waar normaal de hele dag van alles en nog wat is te doen”, zegt de directeur van Omnium. “De ziel was er nu uit.” Het sport- en recreatiecomplex doet langzaam en voorzichtig de deuren weer open.


Dansschool Body Action en turnvereniging Forza Gymnastica sporten sinds vorige week op het campingterrein. Ook binnen komt er snel meer beweging. De mededeling van de landelijke overheid vorige week dat binnenzwembaden weer open mogen, kwam als een verrassing voor Bart van den Heuvel. In razend tempo hebben hij en zijn medewerkers na de persconferentie de baden en in- en uitgangen aangepast aan het nieuwe normaal.

Baantjes

Mensen die zich vooraf hebben aangemeld en komen zwemmen, lopen via een aangegeven route naar het bad waar ze vervolgens met een beperkt aantal mensen baantjes kunnen zwemmen, volgens de afstandsregels van het RIVM. Van den Heuvel verwacht dat de zwemlessen en het recreatief zwemmen snel volgen. Wat andere binnensporten betreft is het afwachten. Hij kijkt uit naar de eerste gasten in weken. “Ik hoor van mijn collega’s die in het zwembad staan dat zij het water op hun huid missen. In deze tijd komen veel mensen erachter hoe belangrijk sporten eigenlijk is. Dat merk je ook in Omnium.”

Personeel

Het sport- en recreatiecentrum moest halverwege maart de deuren sluiten vanwege de coronacrisis. Alles lag in één klap stil, maar Van den Heuvel stuurde zijn personeel niet naar huis. “We zijn met zijn allen om tafel gegaan en hebben gekeken wat we nog wel konden doen. Met zijn allen zijn we in het diepe gesprongen.” Er was veel te doen,, zo bleek. “Er zijn sowieso bepaalde zaken die moeten gebeuren. Zo moet je in het zwembad blijven spoelen vanwege legionella. Dat kost je elke dag een paar uur. Daarnaast hebben we veel onderhoud naar voren gehaald en zaken opgepakt die altijd zijn blijven liggen.”

Netjes

Zowel binnen als buiten ziet Omnium er nu weer spic en span uit. Alle plintjes zijn geschilderd, de vloeren geschuurd en gelakt, de betonnen muurdelen aan de buitenkant schoongemaakt en de lijngoten op het plein gereinigd. Het zijn slechts een paar van de karweitjes die zijn opgepakt door zweminstructeurs, horecamedewerkers en beheerders. “Bezoekers zullen het misschien niet zien, maar wij weten dat alles er weer strak uit ziet”, lacht Van den Heuvel. “We hebben wel ons verstand gebruikt, want in onze situatie kun je niet alles doen.” Wat sporters en bezoekers straks wel zien, is dat de vaste meubels op het horecaplein zijn verdwenen. Van den Heuvel hoopt zo flexibeler om te kunnen gaan met de ruimte, ook met het oog op de komst van de veiligheid- en defensieopleidingen van Scalda naar Omnium.

Pittig

De directeur is blij dat er weer reuring komt in het centrum aan de Zwembadweg in Goes. “De laatste weken begreep iedereen dat er niets kon en was het stil. Sinds de persconferentie van vorige week krijgen we weer veel telefoontjes van mensen en verenigingen die willen weten wat wel en niet kan.” Van den Heuvel kijkt terug op ‘een pittige tijd’. “De gemeente is onze aandeelhouder. Dat maakt het voor ons anders dan voor een gewone ondernemer. We starten nu weer voorzichtig op. Ik hoop dat we aan het begin van het nieuwe schooljaar weer volledig operationeel zijn. Of er binnenkort ook weer dagen komen dat er honderden mensen in het zwembad liggen, weet ik echter niet.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Allround timmerlieden

Tholen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Teamleider verpakking

Steenbergen

Productiemedewerker

Tholen