groenten wokken inductie 1208630236
groenten wokken inductie 1208630236 (Foto: )

'Elektrisch koken met hulp van de zon'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd thuis moet doorbrengen, wordt er meer geklust. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.


De laatste tijd zijn er veel keukens verkocht, ook bij Hubo. De ene heeft er een nodig in zijn nieuwbouwhuis, de ander gaat verhuizen en een derde wil graag een moderne keuken. “Veel mensen koken nog op gas, maar willen daar vanaf”, zegt Marinus. Hij overdrijft niet als hij ‘veel’ zegt. “Van de tien mensen die een nieuwe keuken kopen, willen er negen geen gas meer.”

Magnetisch

In dat geval heb je twee mogelijkheden. Je hebt dan twee mogelijkheden. Je kunt gaan voor keramisch of inductie. “Een keramische kookplaat kun je vergelijken met een gloeilamp. Het duurt lang voor hij warm is en koelt langzaam af. Bij inductie, dat werkt door middel van een magnetisch veld, gaat het veel sneller. Je hebt direct contact met het kookproces. Het is makkelijker.” Inductiekookplaten zijn tegenwoordig goed betaalbaar. “Mensen die zo’n kookplaat kopen, zijn vaak bang dat ze iets aan hun meterkast moeten laten doen. Ook dat is lang niet altijd nodig, al is een aparte groep wel handig.”

Heet water

Marinus ziet ook veel vraag naar heetwaterkranen, zoals Quookers. “Daar is wel een aparte groep voor nodig. Mensen denken vaak dat zo’n kraan veel stroom verbruikt, maar dat valt mee. Als je je water eerst moet koken, kost dat ook veel stroom. En als je een paar zonnepanelen hebt, merk je daar sowieso weinig van. Zo kook je elektrisch met hulp van de zon.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>