Marco Stroo heeft een schrijfwedstrijd opgezet.
Marco Stroo heeft een schrijfwedstrijd opgezet. (Foto: )

Marco Stroo zet schrijfwedstrijd met positief einde op

VLISSINGEN – Marco Stroo heeft een schrijfwedstrijd opgezet met het thema sprookjes. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Uitgeverij Keytree een bundel uitgeven. “Schrijven is leuk om te doen en een goede afleiding wanneer je je zorgen maakt”, zegt Stroo. “Het geeft hoop, zeker als het een goed einde is waarnaar je toe schrijft.”


Marco Stroo (43) uit Vlissingen leest graag en raakt daardoor geïnspireerd om zelf te schrijven. Dankzij zijn vrouw pakte Stroo zijn hobby weer op. “Ik begon weer te schrijven en rondde het toneelstuk dat ik schreef af. Door onzekerheid, was me dat niet eerder gelukt.” Stroo stuurde het toneelstuk naar Toneeluitgeverij Vink. Zij brachten het stuk uit en namen het op in hun database waaruit toneelverenigingen uit Nederland en België kunnen putten.

Schrijfwedstrijden

“Het eerste succes voelde goed en smaakte naar meer. Dit jaar komt mijn vijfde toneelstuk uit. Daarnaast schreef ik een kinderboek met verhalen en deed mee aan schrijfwedstrijden bij verschillende uitgeverijen.” Niet onverdienstelijk, want Stroo won in verschillende verhalenbundels een plekje met zijn korte verhaal. Zo kwam hij in contact met Uitgeverij Keytree uit Oosterhout, waar hij zijn kinderboek ‘De bengeltjes’ uitgaf.

Sprookje

“In deze tijd met corona zoeken mensen naar een positieve afloop, want de onzekerheid beklemt. Door te schrijven kun je daarvan loskomen. Het bracht mij op het idee om een wedstrijd op te zetten. Het thema is sprookjes en die moeten goed eindigen. De inzendingen moeten Nederlandstalig zijn en tussen de 1500 en 2000 woorden bevatten. Waar het sprookje zich afspeelt, is aan de schrijver. Het kan een bestaand land zijn, maar ook een fictieve plek. Hoe meer diversiteit in de inzendingen, hoe leuker de bundel kan worden.”

Winnen

De schrijfwedstrijd heeft de titel ‘En ze leefden nog lang en …’ gekregen. Verhalen kunnen tot 1 augustus ingestuurd worden. De drie beste verhalen winnen een exemplaar van de bundel. Meer informatie over de schrijfwedstrijd is te vinden op: marcostroo.home.blog/en-ze-leefden-nog-lang-en/

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>