Een stormachtige dag aan de kust van Wemeldinge.
Een stormachtige dag aan de kust van Wemeldinge. (Archieffoto: Jeroen van Opstal)

Is Wemeldinge het mooiste dorp van Nederland?

WEMELDINGE - Wemeldinge is in de race voor de titel 'Allermooiste dorp van Nederland'. 50 dorpen zijn genomineerd in deze verkiezing van de ANWB.

De top vijf en winnaar van de verkiezing maakt de ANWB in september bekend. Ze ontwikkelt fiets- en wandelroutes langs die dorpen, zodat iedereen ze kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een boek met daarin de 50 mooiste dorpen.


Aandragen

Het publiek kon eerder dit jaar stemmen op een selectie van 40 dorpen. Stemmers mochten ook zelf een dorp aandragen. 'Hierdoor kwam Wemeldinge terecht in de selectie van de 50 allermooiste dorpen van Nederland', laat waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle weten.  

Presentatie

Uit deze vijftig genomineerden kiest een jury de top vijf en het allermooiste dorp van Nederland. 'Vorige week hebben we met MKB Wemeldinge mooie foto's en teksten, over wat Wemeldinge bijzonder maakt, aangeleverd bij de ANWB', aldus Naterop. 'In juni bezoekt een journalist van de ANWB Wemeldinge om zelf de sfeer te proeven. Samen met MKB Wemeldinge bieden we deze journalist een mooi programma aan, zodat Wemeldinge straks goed gepresenteerd wordt in het boek.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>