Het Stoplichters-team is blij met de derde plaats.
Het Stoplichters-team is blij met de derde plaats. (Foto: Stichting Jong Ondernemen)

Leerlingen Calvijn College derde in landelijke wedstrijd met waarschuwingspakket tegen babbeltrucs

KRABBENDIJKE - Met hun waarschuwingspakketjes om ouderen te beschermen tegen babbeltrucs zijn 5 leerlingen van het Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder derde geworden in de landelijke wedstrijd Junior Company van het Jaar 2020. Het team Stoplichters behaalde dinsdag brons in de categorie vmbo.


Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die stichting Jong Ondernemen uitreikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. 

De Krabbendijkse leerlingen maakten met hun team Stoplichters een voorlichtingspakketje over babbeltrucs voor ouderen. Het pakketje bevat een sticker, deurhaak en stappenplan om erachter te komen of het om een babbeltruc gaat.

Politie

'Het team is al in gesprek met de politie over een eventuele samenwerking', laat de wedstrijd-organisatie weten. Tijdens de finale dinsdag, die door het coronavirus online plaatsvond, namen de Calvijners het op tegen vijf andere vmbo-teams. De jury beoordeelde hen op hun casus over marketing, een videopitch en online juryinterview.

Aandelen

Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen mee aan het project Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Hierbij richten leerlingen in teamverband een bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. 

Een onderdeel van het programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. 'Dit jaar schreven zich meer dan zeventig teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes zijn er twaalf bedrijven - zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo - geselecteerd voor de finale.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>