Een impressie van het nieuwe sportcentrum.
Een impressie van het nieuwe sportcentrum. (Foto: Impressie: gemeente Kapelle)

Kapelle wil snel beginnen met bouw sportcomplex

KAPELLE - De gemeenteraad van Kapelle heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de bouw van een nieuw sportcomplex in Kapelle à 15,3 miljoen euro. Het is de grootste uitgave ooit van de gemeente.


Gemeentebelang Kapelle stemde in met een stemverklaring, omdat de fractie graag had gezien dat het oorspronkelijke budget van 13 miljoen euro niet was overschreden. Later vroeg wethouder Jon Herselman de raad 2,3 miljoen euro extra te investeren. 'Daarmee besparen we op de jaarlasten voor de langere termijn', aldus Herselman. 

Snel

Nu er groen licht is voor de nieuwbouw aan de Vroonlandseweg, moet de realisatie zo snel mogelijk beginnen, zeiden verschillende partijen. "In de zomer van 2022, bij de start van een nieuw sportseizoen en schooljaar, kan iedereen gebruik maken van een schitterend nieuw complex", zei de wethouder.

Bij binnenkomst in het aardgasvrije complex komen bezoekers meteen terecht bij de horeca. Aan alle kanten zijn de sportfaciliteiten te zien. Links komt de sporthal, rechts het zwembad met zes banen en een beweegbare bodem voor meerdere doelgroepen en achter de horeca krijgt de gymzaal een plek. 

Tijdens de bouw van het nieuwe complex blijft de huidige accommodatie in gebruik.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>