roompot-vakanties-ceo-jurgen-van-cutsem-1
roompot-vakanties-ceo-jurgen-van-cutsem-1 (Foto: )

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

GOES - De Amerikaanse investeerder KKR neemt Roompot Vakanties over van de Franse investeringsmaatschappij PAI.


De partijen maken de financiële voorwaarden van de deal niet bekend. De ondernemingsraad is positief over de overname. 

Roompot Vakanties is in Nederland de grootste aanbieder van vakantiehuizen. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Goes baat 33 vakantieparken in Nederland, België en Duitsland uit en heeft een exclusieve samenwerking met zo’n honderd andere parken. 

Groei

PAI was sinds 2016 eigenaar van Roompot Vakanties. Onder de Fransen is het bedrijf sterk gegroeid. Het heeft nu per jaar drie miljoen gasten, dertien miljoen overnachtingen en een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro. Er werken in totaal 2100 mensen bij Roompot Vakanties. 

Q-Park

KKR, dat ook belangen heeft in onder meer Q-Park en Exact Software, zegt te willen investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. “We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd. Het vormt een solide basis voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau”, zegt Roompot-CEO Jurgen van Cutsem. “We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij onze bredere investering in de recreatiemarkt”, zegt directeur Joerg Metzner van KKR in een verklaring.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>