Een entdemonstratie in het Fruitteeltmuseum.
Een entdemonstratie in het Fruitteeltmuseum. (Foto: Coby Weijers)

Fruitteeltmuseum opent vernieuwde tuin

KAPELLE - Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland opent woensdag (24 juni) de vernieuwde tuin van het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Er is een nieuwe rondwandeling en kinderspeelplaats aangelegd en er zijn 2 kassen bijgekomen.


Het museum vertelt over de geschiedenis van de (regionale) fruitteelt. 'Het biedt de bezoekers binnen, in de expositieruimte, en buiten, in de tuin, veel beleving', laat het museum weten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld vanuit de oude veilingbankjes zelf bieden met de virtuele veilingmeester. 

Rondwandeling

De tuin rondom het museum is toegankelijk voor mindervaliden en telt meer dan 170 fruitrassen. De nieuwe rondwandeling leidt nu door de ‘Beroepstuin’ (boomgaard), ‘Burgertuin’ (siertuin) en ‘Enthof’ (vermeerdering van fruitbomen). Twee nieuwe kassen zorgen voor beschutting en informatieborden geven toelichting bij wat er te zien valt. 

Subsidies

Het tuinproject is mogelijk gemaakt door subsidie uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, subsidies van de gemeenten Kapelle en Borsele, bijdragen van het VSB fonds, de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en de inzet van vele vrijwilligers.

Door de coronamaatregelen viert het museum de opening woensdag in kleine kring. 'Een groot feest voor alle relaties, vrienden en vrijwilligers volgt later, als dat weer veilig mogelijk is.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>