De bedrijven van Johan Lacor (l) en Jan Prins gaan samen verder.
De bedrijven van Johan Lacor (l) en Jan Prins gaan samen verder. (Foto: Jasper van der Bijl)

Grote mosselfusie in Yerseke

YERSEKE - Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf, onder de vlag van Roem van Yerseke. Door deze fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.


De familiebedrijven - gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen en oesters - gaan elkaar versterken met hun merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse. 

Rivalen

'Waar we vroeger rivalen waren, bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde', stelt directeur Johan Lacor van Roem van Yerseke, 'we versterken onze marktpositie op een unieke manier.' 

Directeur Jan Prins van Prins & Dingemanse noemt de beschikbaarheid en constante kwaliteit van natuurproducten uit de zee een ander voordeel van de fusie. 'Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee speerpunten die bij onze bedrijven altijd al hoog in het vaandel staan.' Niet alleen mosselen en oesters, maar ook garnalen spelen een hoofdrol in het assortiment. 

Pioniers

Beide bedrijven zijn geworteld in Yerseke. Hier zijn ruim 3 generaties opgegroeid aan de Oosterschelde, de bron voor een groot deel van de grondstoffen voor hun producten. 'Jaren geleden hebben onze bedrijven als pioniers met oog voor de toekomst initiatieven genomen.' Zo begonnen ze met de kweek van oesterbroed in een schelpdier-hatchery, een soort broedhuis. Ook staken ze energie in de alternatieve kweek van mosselen via mosselzaadvanginstallaties. 

'Door deze krachtenbundeling ontstaat er een sterke marktspeler in de sector van de schaal- en schelpdieren, zowel nationaal als internationaal gezien', stellen Prins en Lacor.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>