Rondvaarten zijn een onderdeel van het programma van de Mosselboulevard.
Rondvaarten zijn een onderdeel van het programma van de Mosselboulevard. (Foto: Nederlands Mosselbureau)

Dankzij Mosselboulevard is het iedere week een beetje Mosseldag

YERSEKE - De Mosseldag kan dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Maar er is nog steeds veel te zien, proeven en leren van de visserij in en om Yerseke. Daarom krijgt het dorp een Mosselboulevard met activiteiten voor het hele gezin. Drie maanden lang is er elke woensdag een speciaal programma rondom de schaal- en schelpdiersector. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en mountainbiker Milan Vader openen de Mosselboulevard op donderdag 9 juli.


De teleurstelling dat grote evenementen deze zomer niet doorgaan, wilden de samenwerkende partijen in Yerseke graag omzetten naar iets positiefs, vertelt Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau in Yerseke. “Zo is de Mosselboulevard ontstaan”, licht Sintnicolaas toe, “want Yerseke is nog steeds het mosselhart van Nederland.”

Ontdekken

In Yerseke is het brede scala aan schaal- en schelpdieren te bestellen in de restaurants. Daarnaast is er bij de havens en oesterputten veel te zien en te leren over de wereld van de visserij en wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld de mossel te kunnen serveren. “Mensen vinden het interessant om te weten waar hun voedsel vandaan komt en dat kun je in Yerseke goed laten zien en uitleggen.” Met bijvoorbeeld rondvaarten, proeverijen en demonstraties kunnen bezoekers de visserijsector ontdekken. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De boulevard voert met vrolijke vlaggen ook door de winkelstraten. Daar haken ondernemers op hun eigen manier aan, zoals met een modeshow.

Opening

Woensdag (8 juli) opent oud-voetballer, tv-analist en bourgondiër Jan Boskamp, net als vorig jaar, het mosselseizoen in Yerseke. Een dag later is de officiële opening van de Mosselboulevard, waarvoor de provincie Zeeland en gemeente Reimerswaal subsidie verlenen. “De openingshandeling is nog een verrassing, maar rond 11.00 uur is Milan Vader in actie te zien.” Woensdag 15 juli is het tijd voor de eerste Mosselboulevard. Er zijn activiteiten die vaker terugkomen en ook iedere week deels nieuwe activiteiten.

Meer informatie

Op de website www.mosselboulevard.nl, die nog in ontwikkeling is, komt het programma te staan. De Mosselboulevard wordt gepromoot via de VVV en sociale media. Ondernemers die acties willen aanmelden en vrijwilligers die willen helpen als activiteitenbegeleider kunnen zich melden via info@mosselbureau.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>