Dominee Van Vugt van de Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen.
Dominee Van Vugt van de Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen. (Foto: )

Dominee Van Vugt kijkt uit naar zondag

KRUININGEN - De versoepeling van de coronamaatregelen betekent voor de Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen dat bij de diensten vanaf zondag zo'n 75 leden elkaar weer in de ogen kunnen kijken. "Daar zie ik naar uit", zegt dominee Van Vugt, "want we missen elkaar."

De afgelopen maanden waren vreemd, vertelt dominee Van Vugt. Hij ging voor met slechts een handjevol mensen in de kerk en sprak in een camera om via een livestream bij de mensen thuis te komen. "Je hebt beeld en geluid, maar dat is toch heel anders. Zondag kunnen we elkaar weer een knipoog geven."


Verbonden

De dominee was de afgelopen tijd bezorgd om de vereenzaming van mensen. "Ouderen die we bezoeken, bellen we nu, maar dat is toch anders. En jongeren komen vaak met hun ouders mee naar de kerk. Als dat niet kan, hoe blijf je dan verbonden?" Daarom noemt Van Vugt de versoepelingen belangrijk, ook al kunnen er nog niet evenveel mensen samenkomen als 'normaal'. "We hebben zo'n 535 leden en in de grote zaal is er ruimte voor ongeveer driehonderd. Met de anderhalve meter afstand is er plaats voor 75 leden. Daarom nodigen we de leden per wijk uit. Om meer diensten te kunnen houden en de ruimtes tussendoor te kunnen laten doortochten, beleggen we ook diensten op een tweede locatie." 

Hart

Zingen mogen de leden in de banken nog niet. "Dat is wel een wezenlijk deel van de dienst, maar gelukkig hebben we een koor dat eventueel kan zingen. En meezingen vanuit het hart mag iedereen natuurlijk wel."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>