De coronamaatregelen zijn versoepeld, maar het is te kort dag om nog kindervakantieweken op touw te kunnen zetten.
De coronamaatregelen zijn versoepeld, maar het is te kort dag om nog kindervakantieweken op touw te kunnen zetten. Archieffoto: Bennie Krajenbrink

Zomervakantieactiviteiten voor de jeugd zijn dit jaar anders dan anders

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Veel kinderen weten de jaarlijkse zomervakantieactiviteiten in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle te vinden. In deze coronatijd, waarin gezinnen dichter bij huis blijven, is het lokale vermaak misschien nog wel belangrijker. “We organiseren dit jaar kleinschalige activiteiten”, vertelt jeugd- en jongerenwerker Jessica Stols van de gemeente Reimerswaal.

Op een kleine versie in Oostdijk na kunnen er dit jaar geen kindervakantieweken plaatsvinden door de coronamaatregelen. In Oostdijk is er wel een tweedaagse ‘week’, zodat er toch iets te doen is voor de jeugd.

Speurtochten

Kindervakantieweek Kruiningen heeft een speurtocht gemaakt door het dorp die kinderen de hele zomervakantie kunnen doen en waarmee ze een prijs kunnen winnen." Ook de kinderbijbelweek in Yerseke houdt een speurtocht als alternatief, op woensdag 19 augustus.

Verenigingen

“We hebben aan de verenigingen gevraagd of ze ook iets willen betekenen in deze vakantie. Zo verzorgt de tennisvereniging in Yerseke een jeugdclinic op maandag 13 juli." Op maandag 20 juli is er gym voor ouders en hun peuters en acrogym voor basisschoolkinderen. In Rilland komt er een sportinstuif waarbij kinderen kunnen kennismaken met in ieder geval voetbal en tennis. "We gaan ook in elk dorp knutselen en houden natuuractiviteiten, zoals prikacties en een ontdekkingstocht door het Inkelbos en langs de Ooster- en Westerschelde."
Kijk voor meer informatie op www.inreimerswaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief