Emanuel Dekker op zijn camping 'Linda.
Emanuel Dekker op zijn camping 'Linda. Foto: Bennie Krajenbrink

Campingeigenaar Emanuel Dekker: 'Bijna vol in de bouwvak'

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - In deze coronatijd boeken Nederlanders langere vakanties bij camping Linda in Wemeldinge, merkt eigenaar Emanuel Dekker. “Normaal gesproken gaan ze in de zomer vaker naar het buitenland en boeken dan bij ons nog een weekendje Zeeland erbij”, legt Dekker uit. “Nu krijgen we meer reserveringen en boeken mensen ook een paar dagen langer.”

Dankzij deze ontwikkeling ziet Dekker, die de camping op een steenworp afstand van de Oosterschelde runt met zijn echtgenote Andrea, de zomervakantie positief tegemoet, vertelt hij. “Voor de grote vakantie hebben we al iets meer reserveringen. We merken dat mensen vaker binnen reisafstand van huis vakantie willen vieren, mocht er in het buitenland iets voorvallen met corona. Voor de bouwvak zitten we al bijna vol."

Vaste gasten

Een goede zomer kan de schade die de camping in het voorjaar heeft geleden volgens Dekker echter niet goedmaken. "Het voorseizoen is met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren een belangrijke periode voor ons, zeker met goed weer. En dat was het. Gelukkig hebben we een buffer en redelijk wat vaste gasten. Daardoor kunnen we nog steeds onze boterham verdienen. Wel missen we het beleg. Maar we maken er het beste van en hopen op een aardig najaar om het leed te verzachten. We hebben gelukkig al wat aanvragen voor september.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief