Mountainbiker Milan Vader voert capriolen uit bij de oesterputten.
Mountainbiker Milan Vader voert capriolen uit bij de oesterputten.

Mountainbiker Milan Vader opent Mosselboulevard Yerseke

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - Mountainbiker Milan Vader en gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland hebben donderdag de Mosselboulevard in Yerseke geopend.

Woensdag is het mosselseizoen van start gegaan, maar de altijd drukbezochte Mosseldag in Yerseke kan dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Omdat de visserij niet minder te beleven is in en om Yerseke, is de Mosselboulevard bedacht. Die biedt activiteiten voor het hele gezin. Drie maanden lang is er elke woensdag een speciaal programma rondom de schaal- en schelpdiersector. 

Vlaggen

In Yerseke is het brede scala aan schaal- en schelpdieren te bestellen in de restaurants. Daarnaast is er bij de havens en oesterputten veel te zien en te leren over de wereld van de visserij en wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld de mossel te kunnen serveren. Met bijvoorbeeld rondvaarten, proeverijen en demonstraties kunnen bezoekers de visserijsector ontdekken. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De boulevard voert met vrolijke vlaggen ook door de winkelstraten. Daar haken ondernemers op hun eigen manier aan, zoals met een modeshow.

Woensdag 15 juli is het tijd voor de eerste Mosselboulevard. Er zijn activiteiten die vaker terugkomen en ook iedere week nieuwe activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief