Kees van Duivendijk.
Kees van Duivendijk. Foto: Calvijn College

Kees van Duivendijk van het Calvijn College wil de rust bewaren

Door: Eugene de Kok Algemeen

KRABBENDIJKE - Hij keek uit naar het begin van het schooljaar. Kees van Duivendijk is locatiedirecteur van het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke. “We hebben de hoop en het verlangen dat het goed blijft gaan.”

Aan het einde van het bijzondere schooljaar koesterde Kees van Duivendijk de hoop dat alles weer ‘normaal’ zou zijn. Door de stijging van het aantal besmettingen is daar echter nog geen sprake van. “Het is spannend, maar we zijn blij dat we weer helemaal open zijn. Afstandsonderwijs werkt op sommige locaties goed, maar bij het praktijkonderwijs past het minder."

Nuchterheid

Van Duivendijk is zo goed mogelijk voorbereid. In de Appelstraat, waar zo’n 500 leerlingen les krijgen, zijn maatregelen getroffen om de afstand te waarborgen tussen leerlingen en docenten. Ook wordt er veel schoongemaakt en zijn er beschermingsmaterialen, die in het praktijkonderwijs soms onmisbaar zijn. “We houden ons aan alle richtlijnen van de VO-raad en doen daar niets bovenop”, zegt Van Duivendijk. Hij stelt dus geen mondkapjes verplicht, zolang de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, dat niet adviseert. “We willen de rust bewaren. We pakken het voorzichtig, maar met de nodige nuchterheid aan. Het moet werkbaar zijn.” 

Van Duivendijk doet hetzelfde op de vestigingen in de Noordhoeklaan en Stationspark in Goes, waarvan hij ook locatiedirecteur is. “Het maakt niet uit dat dat kleinere locaties zijn. We staan allemaal voor hetzelfde en moeten er het beste van maken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief