Meer onderzoek nodig voor locaties Kapelse windparken
Foto:

Meer onderzoek nodig voor locaties Kapelse windparken

KAPELLE - De gemeente Kapelle moet haar keuze voor de locaties van de 3 windparken op haar grondgebied beter beargumenteren. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectenrapportage.

'De milieueffecten van drie windparken zijn goed in beeld', laat de commissie maandag weten. Maar de locatiekeuze vraagt volgens het adviesorgaan wel om uitgebreidere onderbouwing. Het rapport van de gemeente maakt nog niet duidelijk of dit de beste locaties zijn, aldus de commissie. Zo is volgens haar niet beschreven of andere plekken in de buurt ook geschikt zijn voor windturbines.


Zoekgebied

Kapelle vroeg de commissie de inhoud van het rapport te beoordelen. Ze wil meer windenergie opwekken met 3 windparken. De huidige 12 turbines in Willem-Annapolder en Kapelle-Schore worden vervangen door zes grotere exemplaren. Bij Landmanslust komen 2 nieuwe turbines. Met de drie windparken draagt Kapelle bij aan de energiedoelstelling van de provincie Zeeland, die concentratiegebieden heeft aangewezen voor windenergie. 

Voordat de gemeenteraad besluit over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, zijn de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport. 'De gemeente heeft laten weten het rapport op korte termijn aan te vullen', aldus de commissie. 'De aanvulling moet laten zien hoe groot het zoekgebied voor windenergie is, welke delen geschikt zijn voor windturbines en hoeveel windenergie de gemeente precies wil opwekken. Zo komen de meest optimale locaties in beeld.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>