Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ben Biondina

Zeeuwse oester in de hoofdrol op Mosselboulevard Yerseke

YERSEKE - De hele maand september staat de Mosselboulevard Yerseke in het teken van de Zeeuwse oester. Dat begint woensdag (9 september) met het verhaal van oesterkweker Nico Boertjes met zijn YE123 aanmeert.


De Mosselboulevard is iedere week te bezoeken in Yerseke, met activiteiten voor het hele gezin. 

Programma

Woensdag 9 september laat Boertjes belangstellenden tussen 12.00 en 17.00 uur aan boord van zijn kotter kennismaken maken met zijn speciale zomeroesters. Hij vertelt wat een zomeroester is en hoe de kweek gaat. Proeven  en kopen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Donderdag 17 september is de officiële opening van het nieuwe seizoen van de Zeeuwse platte oesters en de Zeeuwse creuses. In de horeca op en rondom de Mosselboulevard kunnen bezoekers genieten van deze streekproducten.

Op woensdag 23 september begint vanaf de Mosselboulevard een excursie langs de oestertafels in de Oosterschelde. Deelnemers kunnen zien hoe het oesterkweken in zijn werk gaat. Een gids vertelt over de oesterpercelen en ook hier kunnen bezoekers proeven. De excursie à 10 euro begint om 14.00 uur en aanmelden kan via info@mosselboulevard.nl. 

Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>