Toch Open Monumentendag in Johanneskerk
Dominee Leen de Ronde (r) en organist Leo Polderman.
Dominee Leen de Ronde (r) en organist Leo Polderman. (Foto: Coby Weijers)

Toch Open Monumentendag in Johanneskerk

KRUININGEN - Om Open Monumentendag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, houdt de Protestantse Gemeente Kruiningen zaterdagavond (12 september) een orgelconcert in de Johanneskerk. Bezoekers zijn welkom in de kerk, maar kunnen het concert ook digitaal volgen.

“We sluiten jaarlijks aan bij Open Monumentendag, maar bij het vrij door de ruimte bewegen bestaat het risico dat bezoekers onvoldoende afstand houden”, legt dominee Leen de Ronde uit. “Met het concert kunnen we toch het orgel laten horen.”


De kerk biedt genoeg ruimte om zo’n negentig zitplaatsen met genoeg afstand in te richten. “Als dorpskerk vinden wij het belangrijk om regelmatig publiek te verwelkomen, daarom wilden we toch iets organiseren voor Open Monumentendag. 

Geschenk

Bezoekers kunnen zonder aanmelding naar de kerk komen en hoeven geen entree te betalen. Tijdens het concert kunnen ze van de muziek genieten en tegelijk om zich heen kijken naar de mooie kerk.” De drie organisten Tim Adriaanse, Leo Polderman en Evert van de Kamp spelen tussen 19.30 en 20.30 uur afwisselende muziek op het Van Vulpen-orgel, een geschenk na de Watersnoodramp van 1953. “Het is een bijzonder orgel, met een flink vermogen aan wisselende stemmen.” De kerk opent zaterdag om 19.00 uur. Wie thuis het concert wil volgen, kan dit doen via het YouTube-kanaal van de Protestantse Gemeente Kruiningen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>