Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete
Foto: Coby Weijers

Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

YERSEKE - Van de 28 comfortwoningen in het complex aan De Zaete in Yerseke zijn er nog drie en het penthouse te koop. Zaterdag is er een open dag. Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het gebouw aan de Oosterschelde.


Het concept comfortwonen van Carédo slaat aan, zegt eigenaar Sven Lavrijsen. Volgens hem gaan 50-plussers in de eerste plaats over tot koop, omdat ze het appartement en de locatie aantrekkelijk vinden, maar komen ze ook af op het zorgconcept. “En het zijn niet alleen Zeeuwen. Er zijn kopers uit Oosterhout en Alblasserdam. Zij zeiden op zoek te zijn naar zo’n concept.” 

Alles kan

Carédo werkt voor de zorg samen met CuraeVitel, die de zorg regelt via lokale aanbieders. “Wij kunnen in de eigen woning alle zorg leveren, van wmo tot palliatieve zorg”, legt Lavrijsen uit. Dat doen we onder het motto ‘alles kan en niets moet’. Als iemand gezond blijft tot zijn 105e vinden we dat fantastisch. De mensen zijn niets verplicht.”

De appartementen in De Zaete zijn voorzien van de nieuwste zorgdomotica, die bijna onzichtbaar is verwerkt in de appartementen.

Systemen

Wie daarvoor kiest kan er gebruik van maken. “Er zitten bijvoorbeeld bewegingssensoren in die het merken als je valt. Dan kunnen we op afstand contact opnemen. Ook kun je kiezen voor een dienst die je helpt herinneren om medicijnen in te nemen. Het zijn allemaal eenvoudige systemen. Iedereen kan ermee werken. En ook hier geldt: het mag, maar moet niet.” Het project in Yerseke is het eerste van Carédo in Zeeland. Er volgen er snel meer. Goes staat als eerste op de rol. Daar zijn de voorbereidingen voor de bouw van comfortwoningen in het oude GAK-kantoor in de laatste fase beland. “We verwachten te beginnen met de bouw in het eerste kwartaal van volgend jaar.” 

Bouwprojecten

Carédo is verder met vergelijkbare bouwprojecten bezig in onder meer Hulst, Kortgene, Middelburg en Veere. De open dag in Yerseke begint zaterdag om 13.00 uur. Lavrijsen is aanwezig en leidt de mensen rond door de appartementen. Er staan hapjes en drankjes klaar voor geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op www.comfortwonen.com.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>