'De inwoners van Wemeldinge steunen ons echt'
Voorzitter Annemiek Schouten van MKB Wemeldinge.
Voorzitter Annemiek Schouten van MKB Wemeldinge. (Foto: Coby Weijers)

'De inwoners van Wemeldinge steunen ons echt'

WEMELDINGE - De coronacrisis brengt bij veel ondernemers in Wemeldinge creativiteit en nieuwe ideeën boven, merkt voorzitter Annemiek Schouten van ondernemersvereniging MKB Wemeldinge. “Ze kijken naar wat wél kan en dat is mooi om te ervaren.”

Het bestuur van de ondernemersvereniging heeft regelmatig contact met haar leden over hoe het gaat. “Toen de coronacrisis uitbrak bespraken we hoe we er konden zijn voor onze leden. Dat was een drukke tijd, omdat ik zelf ook een manege heb. Maar als ik daarvoor zaken uitzocht, kon ik andere ondernemers daarop ook attenderen. We proberen ze als bestuur zo goed mogelijk te ondersteunen.” En er was meer hulp. “De ondernemers zien veel mensen uit eigen dorp. Zij hebben ons de afgelopen tijd echt gesteund.” Dat draagt eraan bij dat de zomer niet mislukt is. “Veel ondernemers beleefden een rustig voorjaar, maar de zomer was druk genoeg om een deel van het voorjaar goed te maken. Ons toeristische zomerprogramma ging niet door, maar met hun creativiteit zetten ondernemers wel kleinere activiteiten op.”


Halfvol

Wemeldinge kreeg volgens Schouten nóg meer Duitsers dan anders op bezoek en veel mensen die vakantie vierden in eigen land. “Ze komen af op de weidsheid van de omgeving.” Daarbij leverde de nominatie van Wemeldinge in de ANWB-verkiezing van mooiste dorp van Nederland ook extra reclame op. “Over het algemeen is de zomer best druk geweest en is voor veel ondernemers gelukkig het glas halfvol.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>