'Reserveren zit er nog niet in bij toeristen'
Connie Dominicus van VVV Yerseke.
Connie Dominicus van VVV Yerseke.

'Reserveren zit er nog niet in bij toeristen'

YERSEKE - In de weken voorafgaand aan de Mosseldag krijgt Connie Dominicus van VVV Yerseke gewoonlijk al allerhande vragen over dit grootste festijn van het dorp. Dit jaar niet. Corona zette een streep door het evenement. “Maar door de Mosselboulevard, die als alternatief is opgezet, blijft het wel langer druk.”

Onder de naam Mosselboulevard zijn er elke woensdag, sinds juli en nog tot en met september, activiteiten voor het hele gezin in Yerseke. “Andere jaren wordt het rustiger zodra de scholen weer begonnen zijn, maar nu zie ik nog steeds toeristen, vooral senioren”, vertelt Dominicus. “Door het goede weer en de Mosselboulevard doen zij sneller een dagje Yerseke. Er is veel vraag naar rondleidingen en vaartochten, dus dat is erg leuk.”

Reserveren


Bij het voorlichten van toeristen moet Dominicus alert zijn op de coronamaatregelen bij attracties. “Ook de schermen bij de balie ben je niet gewend. Normaal gesproken loop ik snel naar mensen toe als ze binnenkomen. Nu ben je toch voorzichtiger.” Dominicus bespeurt wel begrip voor de maatregelen bij toeristen. “Alleen dat reserveren zit er vaak nog niet in, haha. Ze denken toch nog veel op de bonnefooi te kunnen doen.”

Onzeker

Voor Dominicus is de toekomst extra onzeker doordat haar VVV-kantoor uit financiële overwegingen sluit. “Na zestien jaar wordt mijn contract per 1 januari ontbonden. Hoe het verder gaat, weet ik nog niet. Misschien kan het in een andere vorm als toeristisch infopunt doorgaan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>