Angelique met dochter Shirley achter de bar in De Zwaan.
Angelique met dochter Shirley achter de bar in De Zwaan. Foto: Bennie Krajenbrink

'Je mist het spontane bij café draaien'

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Na een ongekende leegte van elf weken niets, waren Angelique en Jurgen Schneider van hotel café restaurant De Zwaan in Kapelle vanzelfsprekend blij dat zij de deuren weer konden openen. “Gelukkig was het toen meteen hartstikke druk”, blikt Angelique terug op de zomer.

Angelique is niet negatief over de zomer, maar de coronamaatregelen beperken ondernemers wel. “Aan de bar is het soms een gedoe met de anderhalve meter, want mensen zijn sociale wezens. En als iemand slecht in zijn vel zit, geef ik graag een schouderklopje. Dat mag nu niet, en dat vind ik jammer. Je mist het spontane bij café draaien.” Gelukkig beschikt De Zwaan over een groot terras. Daar streken deze zomer veel Nederlandse gasten neer en in het bijzonder fietsliefhebbers. “We hadden op den duur zelfs extra snoeren nodig om alle elektrische fietsen te kunnen opladen! Maar die gasten waren hartstikke leuk en het hielp ons door de zomer heen. Want in het weekeinde dat het eigenlijk Kapelse Dag zou zijn, was het erg stilletjes.”

Feesten

De nazomer brengt prettig weer en Angelique hoopt, met vele anderen, dat het nog even zo blijft. “Voor het najaar wordt het afwachten hoe het loopt, want binnen hebben we minder capaciteit. Feesten en partijen kunnen we nog niet houden. De dag dat dát weer kan, doen we het meteen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief