Afbeelding

Provinciale wegen op de schop

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Enkele provinciale wegen in de Oosterschelderegio gaan volgende maand en begin november op de schop.

Het gaat om de Klaphekkeweg (parallelweg van de Deltaweg) bij Goes, het fietspad langs de Noordweg (N670) tussen Kloetinge en Kapelle, de parallelweg van de Oesterdam (N659) bij Tholen, de Wemeldingse Zandweg (N671) tussen Kapelle en Wemeldinge en de Oost-Westweg (N255) bij Kamperland.

Klaphekkeweg

Bij de Klaphekkeweg wordt tussen 16 en 27 oktober een deel van het asfalt van de parallelweg tussen de Nieuwe Rijksweg en Langeweg vernieuwt. Hiervoor is de parallelweg afgesloten van 16 oktober 18.00 uur tot en met 25 oktober.

Noordweg

Van 19 tot en met 21 oktober vinden er kleine asfaltreparaties plaats aan het fietspad van de Noordweg tussen de Monnikendijk en Wemeldingse Zandweg. Hiervoor wordt het fietspad helemaal afgesloten. (Brom-)fietsers mogen rijden via de hoofdrijbaan, overig verkeer wordt omgeleid. 

Oesterdam

Van 22 oktober tot en met 2 november krijgt het asfalt van de westelijke parallelweg van de Oesterdam, tussen de Mosselkreek en de aansluiting met de Gortzakweg en de hoofdrijbaan, nieuw asfalt. Landbouwverkeer wordt omgeleid via de hoofdrijbaan. (Brom-)fietsers worden vervoerd met pendelbusjes. 

Zandweg

Bij de Wemeldingse Zandweg wordt tussen 26 oktober en 2 november het asfalt vernieuwd van de rotonde van de Noordweg en Wemeldingse Zandweg en de hoofdrijbaan tussen deze rotonde en de Klapweg. Hiervoor worden de rotonde en hoofdrijbaan afgesloten vanaf de rotonde tot Wemeldinge. 

Oost-Westweg

De Oost-Westweg krijgt van 3 tot en met 7 november en van 9 tot en met 11 november tussen 19.00 uur en 6.00 uur nieuw asfalt op de hoofdrijbaan tussen Kamperland en De Banjaard. Hiervoor is de hoofdrijbaan op de genoemde dagen tussen 19.00 uur en 6.00 uur dicht tussen de aansluiting op de Nieuweweg in Kamperland en de aansluiting op de N57 bij De Banjaard.

Hinder

‘Het is niet te voorkomen dat deze werkzaamheden geluidshinder, trillingen en een moeilijkere bereikbaarheid van aangrenzende percelen veroorzaken’, laat de provincie Zeeland, opdrachtgever voor de werkzaamheden, weten. ‘Uiteraard wordt er zoveel mogelijk gedaan om overlast voor omwonenden en bedrijven tot een minimum te beperken.’

Afhankelijk van het weer kunnen de data nog veranderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief