Team Doublet, met Jan Werri, Lau de Jager en Martin van der Kuijl (vlnr).

Zeeuws succes bij NK kleiduiven schieten

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND - Jan Werri en Lau de Jager uit Rilland zijn zaterdag in de prijzen gevallen bij het Nederlands Kampioenschap Automatic Trap. Dit is een onderdeel binnen het kleiduiven schieten.

Lau de Jager won het kampioenschap in de junioren categorie en zijn collega Jan Werri behaalde de eerste plaats bij de senioren. In totaal deden er 30 deelnemers mee aan de wedstrijd. Zij moesten in de eerste ronde 125 kleiduiven schieten. In de finale ging het om 25 kleiduiven.

Het Nederlands Kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. 'Na jaren het NK gevolgd te hebben, besloten we dit jaar zelf mee te doen', laat Werri weten. 'We hoopten natuurlijk op een overwinning.'

Jagers

Kleiduiven schieten is een categorie binnen de schietsport. Ook veel jagers beoefenen de sport. Zo kwamen Werri en De Jager er ook mee in aanraking.

Jachtschietvereniging Zeeland heeft een kleiduivenschietbaan in Rilland. Van april tot oktober is deze baan geopend op woensdagavond en zaterdagmiddag.