‘Je mist enorm de ontmoeting met elkaar’
<p>Lia de Peuter van Protestantse Gemeente De Levensbron.</p>

Lia de Peuter van Protestantse Gemeente De Levensbron.

(Foto: Bennie Krajenbrink )

‘Je mist enorm de ontmoeting met elkaar’

RILLAND - Het is niet fijn voor de leden van de Protestantse Gemeente De Levensbron in Rilland dat zij met maximaal dertig personen kunnen samenkomen in de kerk, vertelt scriba Lia de Peuter. “Maar we moeten het ermee doen”, zegt ze.

De Levensbron heeft tussen de 250 en 300 leden, schetst De Peuter, van wie zo’n tachtig tot honderd actief lid zijn van de kerkelijk gemeente. “We hebben ons altijd keurig aan de coronaregels gehouden”, vertelt De Peuter. “Eerst konden er tot vijftig mensen reserveren voor een dienst en nu maximaal dertig. Zingen doen we niet, omdat ons kerkgebouw niet zo groot is. Onze organist en een diaken kunnen ook zingen en zij ondersteunen soms de muziek. Het is en blijft schipperen. Je mist enorm de ontmoeting met elkaar, maar we zouden niet willen dat we in het nieuws komen door een grote besmetting.”


Mooi

Eenzame leden voor wie de wereld nog kleiner wordt door de coronacrisis, probeert De Levensbron aandacht te schenken via telefoontjes en bezoekjes met voldoende afstand. Ook zijn de diensten online te volgen. De Peuter merkt dat ook oudere mensen, soms met een beetje hulp, de digitale dienst weten te vinden. “Ze zijn blij dat het zo kan. Soms kijken er wel tweehonderd mensen online mee. Daar zijn personen bij die anders nooit naar de dienst komen, dus dat is een mooie bijkomstigheid.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
 

Vacatures

Medewerkers huishoudelijke dienst

Kamperland

Uitvoerder

Nieuwdorp

Horecatoppers

Kamperland

meerdere vacatures

Kruiningen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom