'Eerste halfjaar geeft vertrouwen voor toekomst'
Sabine de Rooij en Kees Geuze bij 'hun' dorpshuis.
Sabine de Rooij en Kees Geuze bij 'hun' dorpshuis. (Foto: Britta Janssen)

'Eerste halfjaar geeft vertrouwen voor toekomst'

KRABBENDIJKE - Dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke laten bruisen, gaat niet zonder slag of stoot. Exploitant Sabine de Rooij staat samen met het stichtingsbestuur van het dorpshuis te trappelen om gezellige activiteiten te organiseren, maar de coronacrisis maakt de toekomst onzeker. “Je kunt niet door met je plannen, terwijl we zo graag willen”, zegt De Rooij.


Met de vondst van een hennepkwekerij onder het podium eind 2018 heeft De Meiboom een roerige tijd achter de rug. Een groep enthousiastelingen stak de schouders eronder om het dorpshuis positief in het nieuws te krijgen. De eerste nieuwe uitbater stopte vroegtijdig en begin dit jaar ging Sabine de Rooij als gezicht van De Meiboom aan de slag.

Horecamens

De Rooij brengt haar ervaring als beheerder van dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk mee. “De Vrouwen van Nu vergaderden in Apeldoorn, omdat De Meiboom dicht was. Ze vonden dat ik het leuk deed en zeiden dat het zo jammer was dat ze niet in Krabbendijke terecht konden.” Een van de ‘Vrouwen’ is lid van het bestuur van De Meiboom en na overleg kreeg De Rooij de vraag of ze De Meiboom ook onder haar hoede wilde nemen. “Ze wilden zo graag de verenigingen weer bij elkaar hebben in hun eigen dorp en dat begrijp ik. Daarbij ben ik een echt horecamens. Ik hou van gezelligheid”, vertelt De Rooij waarom ze ‘ja’ zei. “Ik krijg veel hulp van mijn man en kinderen. Anders zou het niet lukken.”

Nieuw

Ze zou graag druk willen zijn met gasten ontvangen, maar het zijn vooral de coronamaatregelen die De Rooij nu bezighouden. Net nu de feestjes op gang kwamen, moest De Rooij onder meer aan bruidsparen uitleggen dat hun receptie niet op de oorspronkelijke manier kon doorgaan.

Maar activiteit is er zeker in het gebouw. De stille weken zijn gebruikt om te klussen. “We hebben nieuwe verlichting en de luchtcirculatie is up-to-date”, vertelt De Rooij, die met verf en kwasten in de weer ging. “Er is een nieuwe koelkast, vaatwasser en een grote koffiezetter. Door de coronacrisis heeft de gemeente nu al het plafond vernieuwd. Dat zou eigenlijk pas volgend jaar gebeuren. Daar zijn we heel blij mee.”

Gepraat

Het stichtingsbestuur en de exploitant blijven gemotiveerd om van De Meiboom een plek voor alle Krabbendijkenaren te maken. “Tot half maart waren we leuk aan het opbouwen, de verenigingen keerden terug en dan moet je dicht.” Toen de maatregelen deze zomer soepeler werden, vulde de agenda zich weer, met vergaderingen, cursussen, sport en spel en feestjes. Er werd in het dorp weer positiever gepraat over De Meiboom, vertelt voorzitter Kees Geuze van het stichtingsbestuur, die ook in Krabbendijke woont.

Burendag

De Burendag die net voor het aanscherpen van de maatregelen plaatsvond in het dorpshuis, geeft Geuze het gevoel dat ze op de goede weg zijn. “Die dag was fantastisch”, zegt Geuze. “Er kwamen zo’n 35 mensen kijken en zij reageerden positief. Daar doe je het voor. Het eerste halfjaar heeft ons echt het vertrouwen gegeven dat er behoefte is aan een buurthuis voor iedereen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Medewerkers huishoudelijke dienst

Kamperland

Uitvoerder

Nieuwdorp

Horecatoppers

Kamperland

meerdere vacatures

Kruiningen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom