Afbeelding
Foto: Camping Linda

‘Met een themarit leer je ook nog wat tijdens het fietsen’

Door: Eugene de Kok Algemeen

WEMELDINGE – Camping Linda in Wemeldinge is ook een VVV-punt voor het dorp en heeft dit jaar veel meer fietsen verhuurd dan in voorgaande jaren. “Af en toe hadden we zelfs fietsen tekort,” vertelt Eva Kramers.

Mede door het prachtige weer kozen veel mensen dit jaar voor buitenactiviteiten. “Musea waren minder makkelijk te bezoeken en andere activiteiten waren gesloten. Daarom kozen veel toeristen voor het huren van een fiets en ook vaak voor een e-bike”, zegt Eva. Het viel haar en haar collega’s op dat ook steeds meer jongeren voor de elektrische fiets kiezen. Het is niet meer truttig, maar juist een trend. “Naast Belgische, Duitse en Nederlandse toeristen huurden ook mensen uit de buurt een dagje een e-bike om te ervaren hoe dat fietst om er daarna zelf een te kopen.”

Kronkelende kreken

Toeristen plannen een leuke fietsroute via knooppunten, anderen kiezen voor een themarit in de buurt. “Dan leer je ook nog wat over de omgeving”, aldus Eva. “De Parlevinkersroute van 32 kilometer langs het kanaal door Zuid-Beveland en door de boomgaarden is erg in trek, net als de zilte routeparels van Zeeland van 30 tot 50 kilometer langs mosselen en oesters en de Yerseke Moer waar je het hele achtje kan fietsen of de halve route. Ook adviseren we de fietsroute Kronkelende kreken en koele kazematten van Natuurmonumenten. Dan kom je langs de mooiste plekjes in de Zak van Zuid-Beveland: over dijkjes, langs kreken naar de Westerschelde en het Fort Ellewoutsdijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief