Jubilerende stichting Kinder Diabetes brengt lied uit
<p>Goede voeding is belangrijk voor onze gezondheid.</p>

Goede voeding is belangrijk voor onze gezondheid.

Jubilerende stichting Kinder Diabetes brengt lied uit

VLISSINGEN - Stichting Kinder Diabetes bestaat tien jaar en heeft, vlak voor Wereld Diabetes Dag op zaterdag 14 november, ‘Zoete bubbel’ uitgebracht. “Het is een lied voor en door ouders van kinderen met diabetes”, vertelt de Vlissingse Martine Rademaker, die de tekst schreef.


Wereld Diabetes Dag en Stichting Kinder Diabetes (SKD) vragen aandacht voor kinderen met diabetes en hun ouders. De SKD vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor kinderen met diabetes type 1 en de impact van deze chronische ziekte. 

Ongemakken

“Diabetes is altijd, dag en nacht, aanwezig”, vertelt Martine Rademaker, moeder van Mik met deze ziekte. “Het veroorzaakt vele fysieke ongemakken, zoals dagelijks meerdere malen insuline moeten spuiten, bloedwaardes meten, veel naalden en nare hypo’s en hypers.” Ook mentaal gezien laat de ziekte zijn sporen na. “Onze kinderen zijn nooit zorgeloos. Bij alles wat je doet, moet je rekening houden met je diabetes. Dat is heftig, voor zowel de kinderen als ouders, want je wilt dat je kind gewoon kind kan zijn.”

Emotioneel

Met de hashtag #nietalleen plaatst de stichting vanaf zaterdag via haar sociale mediakanalen en website wekelijks interviews met herkenbare ervaringsverhalen. Via de website is ook het liedje te beluisteren. Rademaker schreef het ‘in een emotioneel moment na weer een nare situatie rondom diabetes’. Het is gecomponeerd en gezongen door Freek van Daal, vader van dochter Fenne met diabetes type 1. De videoclip, waaraan kinderen met diabetes type 1 hebben meegewerkt, is gemonteerd door Tara Boxman, moeder van dochter Yarah met diabetes type 1.

Buddy

De stichting is in 2010 opgericht door een bevlogen vader van een zoon met diabetes, diens opa, een kinderdiabetesverpleegkundige en een kinderarts. “Inmiddels is SKD een landelijke organisatie met ruim honderd vrijwilligers.” SKD is ontstaan om kinderen met diabetes en hun ouders op sociaal emotioneel vlak te ondersteunen, regionaal activiteiten te organiseren en educatie te bieden. “Ouders kunnen een buddy toegewezen krijgen, om zo met ervaringsgenoten te praten.” Kijk voor meer informatie op www.stichtingkinderdiabetes.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;