‘Een grote eer dat ik dit namens alle kinderen in Zeeland mocht doen’
<p>Zeeuwse meisjes en burgemeester Jos&eacute; van Egmond bezoeken Sinterklaas bij het Grote Pietenhuis.</p>

Zeeuwse meisjes en burgemeester José van Egmond bezoeken Sinterklaas bij het Grote Pietenhuis.

(FOTO VIA GEMEENTE REIMERSWAAL)

‘Een grote eer dat ik dit namens alle kinderen in Zeeland mocht doen’

KRUININGEN - Sint Nicolaas en zijn pieten zijn gelukkig ook in dit coronajaar goed aangekomen in Nederland. Ze hebben hun intrek genomen in het Grote Pietenhuis, waar burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal de Goedheiligman mocht ontmoeten. Ze had namelijk een belangrijke taak gekregen: tekeningen van Zeeuwse kinderen overhandigen aan de sint. “Ik vind het een grote eer dat ik dit mocht doen”, vertelt Van Egmond. 


De burgermoeder is nog een beetje beduusd van haar ontmoeting met de sint zaterdag. “Ik mocht als vertegenwoordiger van Zeeland tekeningen van Zeeuwse kinderen aanbieden aan Sinterklaas en dat was ontzettend leuk. Samen met twee meisjes in Zeeuwse klederdracht liepen we in een defilé en legden de tekeningen op het bordes van het Grote Pietenhuis. Ik vind het een grote eer dat ik dit voor alle kinderen mocht doen. Ondanks het coronavirus hoop ik dat iedereen een magische sinterklaastijd mag beleven.”

Tekeningen

Van Egmond, en ook haar Kapelse collega Fons Naterop, hebben ook hun hulp toegezegd aan Sinterklaas als speciale postbezorgers. Alle kinderen uit de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kunnen via de website van het Sinterklaasjournaal een tekening insturen. De burgemeesters zorgen er dan voor dat de tekeningen bij de sint terechtkomen. De kinderen kunnen digitaal tekenen en kleuren, maar ook een foto van hun tekening uploaden. “Op de website moeten ze hun postcode invullen en daardoor krijgen ze mij dan in een filmpje te zien”, legt Van Egmond uit. “In het filmpje bedank ik de kinderen voor de tekening en ik zorg ervoor dat die zo snel mogelijk bij Sinterklaas komt.” Ook burgemeester Naterop heeft zo’n video gemaakt. Als het echt niet lukt om de tekening online te versturen, kunnen ze ook bij het gemeentehuis bezorgd worden. Dan regelen de burgemeesters ook dat de sint ‘m krijgt.

Kijk voor meer informatie over de tekeningen op sinterklaasjournaal.ntr.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief