Afbeelding
Foto: Coby Weijers

‘Door corona kopen mensen vaker een luxer visje’

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - De blauwwitte viskraam van Sjaak Tramper is een bekend punt op Bevelandse weekmarkten. De mobiele winkel is onder meer wekelijks te bezoeken in Yerseke, Wemeldinge en Kruiningen. Daar staat die niet voor niets, vertelt de Kapelse vishandelaar. “Het gaat goed met onze zaken, en dat is dankzij corona.”

Doordat de horecagelegenheden gesloten zijn, gaan meer mensen thuis uitgebreid kokkerellen. Daarvoor kiezen ze dan vaak een luxe visje uit, merkt Tramper. “We zien ook dat thuiswerkers als uitje even naar de markt komen voor iets lekkers.”

Mosselen

Delicatessen als tong, zalm en zeebaars vliegen over de toonbank. “We verkopen ook nog veel mosselen, en dat is best bijzonder voor deze tijd van het jaar.” Ook dat verklaart de visboer door de populariteit van thuis culinair bezig zijn. “Mosselen vallen ook onder luxe specialiteiten.” De kwaliteit van de mosselen is volgens Tramper hartstikke goed. “Anders zouden we stoppen met de verkoop.”

Voorbereid

Dat mensen thuis uitgebreid koken met niet-alledaagse ingrediënten wil niet zeggen dat de vishandelaar meer naar bereidingstips gevraagd wordt. “Ik merk juist dat mensen al voorbereid zijn als ze hier komen. Google is gewillig, hè. Je kunt er alle informatie op vinden.”

Gezellig

Op alle plaatsen waar hij met zijn viskraam staat, doet Tramper goede zaken. “Wat de handel betreft heb ik geen last van corona, maar ik heb liever dat deze situatie snel voorbij is en iedereen het goed kan hebben. Dat wordt het ook weer gezellig op de markt. Want dat afstandelijke is niet leuk natuurlijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief