Oog voor jong en ouder bij De Marktpoelier.
Oog voor jong en ouder bij De Marktpoelier. Foto: Coby Weijers

‘De markt is echt een uitje’

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - De kramen van de Marktpoelier uit Yerseke staan op zo’n 25 plaatsen, van Vlissingen en Westkapelle tot Krabbendijke en Putte. “De markt is fantastisch”, zegt eigenaar Frank Everse van de Marktpoelier. “Je bent lekker in de buitenlucht, iedere markt is anders en mensen zien het echt als uitje.”

Marktkoopman is Frank Everse al 25 jaar. Inmiddels zijn er drie verkoopwagens en een heel team aan personeel om alle markten te kunnen aandoen. Ook het assortiment, met kip als basis, is in de loop der jaren uitgebreid. In de toonbank liggen allerlei kipspecialiteiten, maar ook kant-en-klare producten, zoals broodjes en borrelhapjes. 

Vertrouwen

Ook in deze coronatijd gaan de zaken goed, vertelt Everse. Hij merkt, net als andere marktkooplui, dat mensen luxere etenswaren kopen voor thuis nu de horeca dicht is. Everse vindt het belangrijk om kwaliteit en een mooie beleving te bieden. “Daar komen klanten voor terug”, stelt hij. “Dat vertrouwen moet groeien, dat bouw je in jaren op, maar als je zover bent, blijven mensen je trouw. Op onze beurt vinden wij het ook belangrijk om trouw te zijn aan de klant. We proberen er altijd te zijn op de markt, weer of geen weer.” 

Contact

Ieder weertype heeft zijn charme, vindt Everse. “Soms geven ze veel regen af en verwacht je een rustige dag, maar dan kan het toch druk zijn. Sommige mensen komen door weer en wind.” Daardoor weet Everse nooit wat de dag brengt en iedere dag is anders. “Dat maakt het ook zo leuk, net als het contact met al die verschillende mensen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief