Stella met haar konijn Pollie, het nieuwe vriendinnetje van Pieter.
Stella met haar konijn Pollie, het nieuwe vriendinnetje van Pieter. Foto: Bennie Krajenbrink

Stella is dolblij met haar Pieter en Pollie

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - De dochter van Elvika van de Pas uit Wemeldinge was dolblij toen ze vorig jaar op Dierendag konijn Pieter kreeg. “Maar de afgelopen maanden, toen we door de coronamaatregelen veel thuis waren, zagen we dat Pieter in zijn eentje een beetje verpieterde.” Dat is gelukkig voorbij, want Pieter woont nu samen met Pollie.

Een maatje zoeken voor Pieter heeft het gezin Van de Pas zorgvuldig aangepakt. “Je kunt er niet zomaar een nieuw konijn bij zetten in het hok, want het moet wel klikken. Daarom lieten we Pieter op speeddate gaan in het dierenasiel in Goes.” Daar kon de kleine, grijze Pieter in een groot hok kennismaken met een paar soortgenoten.

Binkies

“Het maakte ons niet uit hoe ons nieuwe konijn eruit zag, het ging erom wie Pieter het liefste vindt.” Dat werd een albino-konijn, wit met rode ogen. “Pieter was een beetje bang en wilde zich verstoppen in dat grote hok, maar hij rende niet weg toen het witte konijn naar hem toe kwam.” Nu wonen ze al enkele maanden knus samen. “We hebben het nieuwe konijn Pollie genoemd. Ze liggen heel veel bij elkaar en maken ook binkies, van die vrolijke sprongen. Dat is heel leuk om naar te kijken.”

Buitenren

Het gezin Van de Pas heeft een luxe verblijf voor de twee konijnen gemaakt. Slapen doen Pieter en Pollie in een konijnenflat van drie verdiepingen. Iedere morgen zet de 6-jarige Stella haar twee huisdieren in de grote buitenren, met huisjes en tunnel om mee te spelen. “Stella vindt dat geweldig om te doen. Ze vindt het helemaal niet eng om ze op te tillen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief