Kapelle is tevreden over verloop van jaarwisseling
Foto: Shutterstock

Kapelle is tevreden over verloop van jaarwisseling

KAPELLE - De gemeente Kapelle is tevreden over het verloop van de jaarwisseling.


De gemeente heeft voor 10.500 euro aan schade. Het gaat om 7000 euro aan voorbereidingskosten en 3500 euro aan materiële schade. Vorig jaar waren de kosten 14.000 euro. 

70 procent van het schadebedrag is in aanloop naar de jaarwisseling veroorzaakt. Volgens de gemeente zijn de lagere kosten te danken aan het vuurwerkverbod en de voorbereidingen. 

Bodycam

Er waren meer handhavers op straat en zij waren bovendien voorzien van een bodycam. Verder stond er een camera op het Dorpsplein in Wemeldinge en was vooraf het nodige straatmeubilair verwijderd. 

Troep

Door de maatregelen was er in het algemeen minder overlast en er lag veel minder troep op straat. Er is wel vuurwerk de lucht ingegaan, ondanks het verbod, en dan met name in Wemeldinge. “Hoewel elke euro schade er één te veel is, wil ik toch de inwoners complimenteren met de discipline die men heeft opgebracht heeft.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>