Eigendommen Reimerswaal ‘systematisch doelwit’ van vandalisme
<p>Er was in Reimerswaal dit keer meer schade door vuurwerk dan andere jaren.&nbsp;</p>

Er was in Reimerswaal dit keer meer schade door vuurwerk dan andere jaren. 

(Foto: Wesley van der Linde)

Eigendommen Reimerswaal ‘systematisch doelwit’ van vandalisme

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal kan niet tevreden zijn over de jaarwisseling.


Waar er in andere gemeenten minder schade was, onder meer door het vuurwerkverbod, heeft Reimerswaal te maken met een ‘ondefinieerbare negatieve uitschieter’. De jaarwisseling kost de gemeente 22.614 euro. Het bedrag is opgesplitst in 3196 euro voor de voorbereidingen en 19.418 euro aan materiële schade. De inzet van twee extra bijzonder opsporingsambtenaren is niet meegerekend.

Er waren veel incidenten met zwaar vuurwerk waarbij zaken werden vernield. Verkeersborden, afvalbakken, bankjes en een glasbak waren volgens de gemeente sinds oktober ‘systematisch doelwit’ van vandalisme. Vorig jaar was er in Reimerswaal nog voor 10.218 euro aan schade.

In Kapelle ging het er rustiger aan toe. Daar noteerde de gemeente voor 10.500 euro aan schade. Hier was het 7000 euro aan voorbereidingskosten en 3500 euro aan materiële schade.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;