Herdenking Watersnoodramp online te volgen
<p>De herdenking van vorig jaar in de Johanneskerk.</p>

De herdenking van vorig jaar in de Johanneskerk.

(Foto: Coby Weijers)

Herdenking Watersnoodramp online te volgen

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt maandagavond 1 februari de jaarlijkse herdenking van de Watersnoodramp van 1953 plaats. Publiek vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig zijn bij de ceremonie, maar die is wel online te volgen.


Bij de plechtigheid worden de slachtoffers herdacht die omkwamen bij de Watersnoodramp op 1 februari 1953. Ook staat er een ooggetuigenverslag en toespraak van burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal op het programma. Basisschoolleerlingen noemen de namen op van de 77 slachtoffers uit de gemeente Reimerswaal. Ook klinkt er muziek. 

Eerder op de dag op 1 februari legt het college van burgemeester en wethouders namens de gemeente Reimerswaal een krans bij het monument bij de Johanneskerk. Vanaf 12.00 uur kunnen belangstellenden het monument bezoeken en bloemen neerleggen. 

De herdenking in de Johanneskerk is maandag 1 februari vanaf 19.00 uur te volgen via www.kerkomroep.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;