Elkaar versterken in Gast & Hof Krabbendijke
<p>Alle senioren uit het dorp zijn welkom bij Gast & Hof Krabbendijke.</p>

Alle senioren uit het dorp zijn welkom bij Gast & Hof Krabbendijke.

(Foto: Jessica Rovers)

Elkaar versterken in Gast & Hof Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zorggroep Ter Weel heeft de eerste gasten ontvangen in de nieuwe dagbestedingslocatie Gast & Hof Krabbendijke. De voorziening is onderdeel van een nieuw zorgconcept. Alle senioren uit het dorp zijn hier op woensdag en vrijdag welkom.


Ter Weels grootste locatie in de gemeente Reimerswaal heeft een transformatie ondergaan. Zo is een deel van de woonappartementen vervangen door zorgappartementen, is het hoofdgebouw gerenoveerd en een logeerhuis gerealiseerd. De nieuwbouw is aangegrepen om dagbesteding te realiseren, vertelt teamcoördinator welzijn Mirjam Vreeke-Reijnierse. 

Behoefte

Gast & Hof Krabbendijke is zonder indicatie toegankelijk voor alle senioren uit het dorp. “We merkten op de andere locaties dat er behoefte was aan een dagbesteding op Krabbendijke. Voorheen moesten mensen voor activiteiten naar omringende kernen. Dat is nu niet meer nodig.” In totaal is dagbesteding nu op zes locaties mogelijk; vier in de gemeente Reimerswaal en twee in Goes.

Structuur

Net als op de andere locaties kenmerkt de dagbesteding in Krabbendijke zich door de huiskamersetting. “Het is helemaal nieuw en erg gezellig. Er is een keukentje en er zijn verschillende mogelijkheden voor activiteiten. Het is heel laagdrempelig, mensen kunnen gewoon een kijkje komen nemen of later op de dag aansluiten als ze dat willen.” 

Over het algemeen zijn de mensen die op de dagbesteding komen volgens Vreeke-Reijnierse senioren die thuiswonend zijn en structuur wensen en het leuk vinden om samen dingen te doen. “Dit kan van alles zijn; beweging, hersentraining, creatief of culinair. Ook doen we veel met muziek. Door ‘Geef muziek cadeau’, een project van Muziekschool Zeeland, kunnen bezoekers bijvoorbeeld via een livestream genieten van muziekoptredens.”

Vriendschappen

Ook het sociale aspect van de dagbesteding is belangrijk. “We kijken naar wat iemand leuk vindt om te doen, maar vaak is het samen zijn al voldoende. Iets drinken of eten en het ‘ertoe doen’ en ‘ergens bij horen’ is voor de meesten hoofdzaak. Zeker voor hen die alleen wonen. We werken sinds dit jaar met thema’s. Nu hebben we bijvoorbeeld het thema ‘winter’, waarop we activiteiten laten aansluiten. Zo eten we stamppot en snert. Bezoekers vertellen elkaar verhalen over de winters van vroeger. Je ziet vriendschappen ontstaan. Wat ook heel waardevol is, is dat we de groep zo gemêleerd mogelijk proberen te maken. Bewoners van de zorgappartementen kunnen hier ook terecht. Doordat de groep divers is, kunnen mensen elkaar echt versterken. Ook kunnen bezoekers de medewerkers ondersteunen. Dat vind ik mooi om te zien.”

Gast & Hof Krabbendijke is vooralsnog open op woensdag en vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;