W&A Fish wacht op betere tijden
<p>Wim Koole (l) en G&uuml;nther Blok van W&A Fish in de koelcel, die normaal gesproken bomvol staat.</p>

Wim Koole (l) en Günther Blok van W&A Fish in de koelcel, die normaal gesproken bomvol staat.

(Foto: Coby Weijers)

W&A Fish wacht op betere tijden

YERSEKE – Bij W&A Fish in Yerseke is er veel minder te doen dan anders, maar het team kan zich nog bezighouden, vertelt mede-eigenaar Wim Koole. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de paasdagen. 

W&A Fish is sinds 2006 leverancier van vis en schaal- en schelpdieren. “Wij bieden geen bezorging of afhaal aan particulieren, maar leveren aan groothandels en horecagelegenheden in heel Europa”, legt Koole uit.


Opleving

“We leveren ook aan viswinkels, die redelijk normaal draaien. En de horeca beleveren we ook, vooral tegen het weekend. Doordeweeks is dat maar mondjesmaat. We proberen al ons werk gewoon te blijven doen, maar zitten nu in januari op dertig procent van onze normale omzet. Met kerst hadden we een opleving die we niet hadden verwacht. We bleven steken op zeventig procent van vorig jaar, maar dat is hartstikke goed.”

Pasen

Koole en zijn compagnon Günther Blok krijgen steun van de overheid en zijn daar blij mee. “Anders zou het een ander verhaal zijn.” Wat de nabije toekomst betreft hebben ze hun hoop voorzichtig gericht op Pasen. “Dan hoop ik dat we weer bezig zijn. Dat mensen weer waarderen dat ze uit eten kunnen gaan en het weer druk wordt en iedereen lekker in Nederland blijft.”

Bij W&A Fish wordt nu gewerkt met het team vaste medewerkers en die kunnen bezig blijven. De ongeveer tien uitzendkrachten en ZZP’ers, op wie ze gewoonlijk een beroep doen, werken nu niet voor hen.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;